Takarítás, tisztítás - Pedantéria-Plusz Takarító Kft.

Ipari takarítás

Az ipar és a technológia fejlődése komoly kihívást jelent a takarítási technológiák fejlesztésében is, melynek eredményeként egyre élesebben elkülönülnek a takarítás különböző ágazatai. Az iroda takarítás mellett egy jellegében és emiatt beruházási, takarítási szempontból is eltérő ágazat alakult ki, ez pedig az Ipari takarítás.

Az Ipari takarítás egyik fő jellemzője, hogy egyedi igények figyelembe vétele mellett csak speciális gépekkel és folyamatos szakképzésekkel lehet hatékonyan végezni. Az egyik legtőkeigényesebb beruházás.

Kérjen ajánlatot ipari takarításra!

Az Ipari takarítás területén az alábbi feladatok elvégzését vállaljuk:

Gépek, csarnokok külső- belső falburkolatainak speciális tisztítása

Ipari takarítás - Szendvicspanel mosása

Üzemek, gyárak, csarnokok, mélygarázsok, parkolók speciális takarítását-tisztítását

Ipari takarítás - Kaputisztítás

Szárazjeges tisztítást

Ehhez a technológiához szilárd halmazállapotú szén-dioxidot (CO2), szárazjeget alkalmazunk, amit nagynyomású levegő segítségével juttatunk a szennyezett felületre. A felületi szennyeződéssel történő érintkezés következtében a szárazjég szublimál, vagy is úgy alakul át gáz halmazállapotúvá, hogy nem válik cseppfolyóssá. Ennek köszönhetően vegyszer nélküli, környezetbarát technológia segítségével, roncsolásmentesen távolíthatjuk el a szennyeződést úgy, hogy melléktermékként nem keletkezik víz.

Graffiti eltávolítása, védelem kialakítása

(részletes leírás a homlokzatok tisztításánál található)

Tűzkár utáni takarítás (korom és egyéb szennyeződések eltávolítása)

Járófelületek alaptisztítását, felújítását

Járófelületek nagyteljesítményű súroló automatával történő alaptisztítása, impregnálása, speciális védőréteg kialakítása. Ezen feladatainkat az alábbi lépésekben végezzük el, hogy szakszerű munkánkkal tartós, jó eredményeket érhessünk el, kivívva ezzel Megrendelőink elégedettségét is. Első lépésként (PVC, linóleum, kő és ipari beton burkolatok esetén) elvégezzük a darabos szennyeződések eltávolítását duplamotoros ipari porszívóval, majd kiválasztjuk a megfelelő tisztítószert, aminek egy töményebb munkaoldatával bepermetezzük az erősebben elszennyezett területeket, ügyelve arra hogy ne száradjon vissza a munkaoldat. A linóleum burkolatok esetén, mindig célszerű próbát végezni a tisztítószerrel, mert lúgérzékeny felület és könnyen tartós károsodást szenvedhet.

Koromeltávolítás ipari takarítás során

A megfelelő koncentrációjú oldattal beáztatjuk a kívánt felület egy részét, és alacsony fordulatú, egytárcsás súrológép segítségével fellazítjuk, kellősítjük a szennyeződéseket, hogy minél mélyebben fejtse ki hatását a tisztítószer. A szükséges behatási idő kivárása után, de még a visszaszáradás előtt a szennyeződött munkaoldatot súrolóautomata segítségével felszedjük. Ha az alaptisztításon kívül a felület ápolása és védelme is a célunk, akkor második lépésként elengedhetetlen a semlegesítés, vagyis a felület tiszta vízzel történő átöblítése. Ha a felület esztétikai állapotának és könnyű tisztíthatóságának a megőrzése is a célunk, akkor harmadik lépésként következhet a felület beeresztés (impregnálás) és ápolás. Az impregnálással megszilárdítjuk a felület pórusait, ezáltal nem tudnak mélyre hatolni a különböző kémiai és fizikai szennyeződések. Ha az esztétikai látvány is fontos, akkor következhet a felület bevonatolása, a kopó rétegek kialakítása, a megfelelő kenő eszközök segítségével. A mészkő és márvány burkolatokat kezelését a “puha” anyaguk miatt csak gondos eljárással lehet elvégezni, bevonatolni pedig nem érdemes. A felületek regenerálására kétféle módszert is alkalmazunk:

Gyémántkorongos csiszolást

Nagy előnye, hogy nem alkalmazunk kémiai szereket, mert a munkafolyamatot különböző szemcseméretű ipari gyémántokat tartalmazó pad-ekkel, 3-4 lépésben végezzük, lezárásként pedig polírozzuk a felületet.

Kristalizálást (kémiai felújítást)

Melynek alkalmazásánál, enyhe savtartalmú vegyszerrel felülpuhítjuk a felületet, majd egytárcsás súrológépre erősített, három, különböző finomságú acélgyapottal átdolgozzuk a felületet, amíg újra kemény és fényes felületet kapunk.

Ipari és gépészeti takarítás Takarítás

Takarítás utáni iroda helység
Takarítónő

Kérjen ajánlatot!

Kód
Nem olvasható a kép? Kattintson ide!