Takarítás, tisztítás - Pedantéria-Plusz Takarító Kft.

Szőnyegtisztítás

6 TIPP a szőnyeg állagának megőrzésére:

  • Fő közlekedő helyekre lehetőleg kerüljük a textil borítást, de ha ragaszkodunk hozzá, a tisztántarthatóság miatt gondoskodjunk több fázisú szennyfogó szőnyegek kihelyezéséről.
  • Konyhák és étkezők esetén válasszunk kemény burkolatot, amikben nem tehetnek kárt a folyékony és darabos szennyeződések.
  • Különböző kaspókat és virágtartókat nem célszerű szőnyegre elhelyezni, mert a locsolásnál könnyen kerül a vízből a szőnyeg felületére is.
  • Minden foltot szennyeződést, rövid időn belül (még aznap) el kell távolítani.
  • A darab szőnyegeket célszerű időközönként forgatgatni, hogy egyenletesebb legyen a felületének a kopása.
  • Irodai padlószőnyegeket legalább három havonta célszerű tisztíttatni, hogy folyamatosan megtartsa esztétikai szépségét.

Kérjen ajánlatot szőnyegtisztításra!

Szakszerű szőnyegtisztítás

Minden esetben a felület kiporszívózásával kell kezdeni a tisztítást, a leghatékonyabb módszer, ha kefés, úgynevezett porolófejjel ellátott porszívót használunk, mert segítségével a makacsabb, vagy mélyebben ülő szennyeződéseket is fellazíthatjuk illetve eltávolíthatjuk.

Második fázis a makacsabb szennyeződések vegyszeres előkezelése, a folttisztítás. Ügyelni kell, hogy mindig az alacsonyabb koncentrátumú vegyszeres oldattal végezzünk próbatisztítást és mértékletesen növeljük a tisztítószer mennyiségét a munkaoldatban, addig, amíg a megfelelő tisztítóhatást el nem érjük vele. Mindezeken kívül még az alábbiakra kell figyelmet fordítani:

  • a foltok előkezelésénél használjunk erősebb szőrű kefét, amivel fellazítjuk a szennyeződést, így nagyobb hatásfokot érünk el a vegyszeres tisztításnál
  • a foltkezelést mindig a szennyeződés külső vonalától a középpont felé, körkörös mozdulatokkal haladva kell végezni. Az érdesítés, illetve fellazítás után lehetőleg tiszta pamut vagy mikro szálas anyaggal kell folytatni a tisztítást, ügyelve arra, hogy mindig úgy forgassuk a kendőt, hogy tiszta legyen
  • rágógumik eltávolításához használjunk fagyasztó sprayt

A harmadik fázis a szőnyeg- és kárpittisztítás, amelyek az alábbiak lehetnek Extrakciós szőnyeg és kárpit tisztítás - a legelterjedtebb tisztítási technológia. A felületre szőnyegtisztító gép segítségével kipumpáljuk a vegyszeres permetet, majd a hatásidő kivárását követően megismételjük az eljárást, de ezt követően fel is szívjuk a felületről a szennyezett vegyszeres vizet. Fontosnak tartom, hogy azokon a tisztított felületeken, ahol az ember bőrével közvetlenül érintkezhet, végezzünk tiszta vizes öblítést, aminek segítségével csökkenthető a bőrirritáció. A Pedantéria-Plusz Kft. a legjobb minőség elérése érdekében nem csak a porszívózásnál alkalmazza a kefés tisztítást, hanem a vegyszeres szőnyegtisztítás során is hengerkefék segítségével dolgozzuk be a felületbe a munkaoldatot. A gyorsabb száradás érdekében nagyteljesítményű, háromfokozatú légbefúvókat használunk, amivel garantált a száradási idő lerövidítése.

Szőnyegtisztítás

Habos szőnyeg- és kárpittisztítással jobban kíméljük a textil felületet, mert nem áztatjuk el vizes oldattal. A gyors és hatékony tisztítás érdekében cégünk habgenerátoros gépeket alkalmaz, valamint olyan szőnyegtisztítóhoz kapcsolható hengerkefés fejet, ami a szőnyeg szálai közé bedolgozza a habot. Mivel csak habbal dolgozunk, ezért gyorsan megszárad a felület. Ezt követően szükséges a porszívózás megismétlése, amihez elsősorban ipari szűrővel ellátott porolófejes porszívót használunk.

Szőnyegek tisztítása

Száraz szőnyegtisztítást célszerű minden olyan helyen alkalmazni, ahol a padlószőnyegek a napnak szinte minden időszakában intenzív használatnak vannak kitéve (hotelek, rendezvénytermek, mozik, bevásárlóközpontok), ezért nem marad elég idő a szőnyeg kiszáradására.
Minden tisztítás előtt elengedhetetlen a felület porszívózása (lehetőleg kefés porszívóval). A tisztító granulátumot kiszórjuk a felületre, ügyelve arra, hogy csak kisebb szakaszokban haladjunk, nehogy kiszáradjon a kiszórt granulátum. Ezt követi a szer bedolgozása a szőnyeg szálai közé, amit lágy szőrű, hengerkefés, szabályozható nyomóerővel rendelkező súrológéppel végzünk el, lehetőleg két irányból is. Minimális várakozási idő után következhet a szőnyegfelület újbóli kiporszívózása, amivel eltávolítjuk a granulátum által megkötött szennyeződéseket a szőnyeg mélyebb felületéből is.

Szőnyegtisztítás

Takarítás utáni iroda helység
Takarítónő

Kérjen ajánlatot!

Kód
Nem olvasható a kép? Kattintson ide!