Takarítás, tisztítás - Pedantéria-Plusz Takarító Kft.

Homlokzat tisztítás

A falfelületek méretükből és funkciójukból adódóan nagymértékben vannak kitéve fizikai és kémiai hatásoknak, valamint az UV sugárzásnak egyaránt. Mint minden más felület, a homlokzati falak is igénylik a rendszeres, szakszerű technológiával történő tisztítást és ápolást, amivel nem csak az esztétikai szépséget tartjuk fenn, hanem a relatív élettartamukat is megőrizzük, illetve meghosszabbítjuk.

Kérjen ajánlatot homlokzat tisztításra!

Puraqleen homlokzat tisztítás

A homlokzati felület átfogó tisztítása két lényeges szakaszra osztható:

 1. Alaptisztítás megkezdése előtt első feladat a felület pontos meghatározása (kémiai és fizikai terhelhetősége alapján) és a felületen található szennyeződéseknek megfelelő vegyszer kiválasztása. A felhasználásra kerülő vegyszereket halmazállapotuk alapján három csoportba oszthatjuk:
  • Folyékony tisztítószerek amik az enyhén szennyezett, vagy vízszintes felületek tisztítására ajánlottak
  • Habosított tisztítószerek amik a közepesen szennyezett, vagy függőleges felületek tisztítására ajánlottak
  • Zselés tisztítószerek amik az erősen szennyezett, vagy függőleges felületek tisztítására ajánlottak

  Mielőtt a megfelelő eszközzel felvinnénk a vegyszert, érdemes az erősen szennyezett részeket fellazítani, érdesíteni, hogy minél mélyebben hatolhasson be a tisztítószer. A kellő hatásidő kivárása után a felületet meleg vizes magasnyomású mosóval leöblítjük, majd a szennyezettség fokától függően megismételjük a teljes eljárást az elejétől.
 2. Impregnálással a megtisztított felület védelmét növelhetjük, mert a védőréteg megfelelő eszközzel történő felhordása után a különböző szennyeződések nem tudnak mélyen bejutni a felület pórusaiba, hanem csak a védőrétegen tapadnak meg, így a későbbiekben könnyen eltávolítható a szennyeződés. Az impregnáló anyagot összetevője alapján három osztályba sorolhatjuk:
  • Vizes, diszperziós bázisú impregnáló szerek a pórusok szilárdítására, a nedvszívó képesség csökkentésére szolgál
  • Szilikonos impregnálószerek, a legelterjedtebbek, mert amellett, hogy a vizes, diszperziós bázisú impregnáló szerekhez képest fokozottabb védelmet nyújtanak a felületen, ezek sem zárják le az anyag kapillárisait, így továbbra is „lélegzik” a felület
  • A Poliuterán alapú impregnálószerek teljes vízzáró réteget képeznek a felületeken, ezért leginkább beton felületekre ajánlott

A homlokzat megtisztítása előtt A homlokzat tisztítása után

Takarítás utáni iroda helység
Takarítónő

Kérjen ajánlatot!

Kód
Nem olvasható a kép? Kattintson ide!